Överdelar > Tröjor >

Stickade tröjor

Definitionen av en stickad tröja är enkel. Plagget ska täcka överkroppen samt armarna och som namnet förtäljer, vara stickad. Tröjorna är nästan uteslutande stickade i olika varianter utav bomull, ull eller någon blandning av dessa två.

Bortsett från färg och mönster står valmöjligheterna mellan v eller rundringad samt om tröjan är kabelstickad eller ej. V-ringat betyder att tröjans öppning är format som ett v. Rundringad betyder att tröjans öppning är rund och går längs med halsen. Kabelstickad betyder att tröjan är flätstickad. Detta medför reliefmönster som går längs med tröjan. Är tröjan inte kabelstickad är den slät och saknar mönster i strukturen.

Historiskt bars den stickade tröjan enbart i jobb eller sportsammanhang. De sägs att fiskarna var först med den stickade tröjan. Redan på 1400 talet ska de har burit grovt stickade tröjor för att skydda sig emot väder och vind. Den stickade tröjan fortsatte att ses som ett funktionellt plagg ända fram till början av 1920 talet. Då började Edvard VIII, prins av Wales publikt ses i stickade tröjor. Tröjan blev snabbt populär och har sedan dess haft en given plats i den manliga garderoben.

232 produkter

Weekday

Jim Utility Sweater - Green

500:-

Morris

Morris Stickad Tröja Travis Oneck Blå

1399:-

Morris

Morris Stickad Tröja Travis Oneck Vit

1399:-

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Cotton Cable Sweater Tröjor White

1499:-

Rosewall

No.01 – Merino – Grey-ish

1190:-

Weekday

Marco Sweater - Green

500:-

Weekday

Marco Sweater - Beige

500:-

Morris

Morris Stickad Tröja Merino Oneck Grå

1199:-

Tailor Club

Yale Tröja Blå

699:-

Riley

Ed Tröja Gul

499:-

Riley

Ed Tröja Blå

499:-

Riley

Ed Tröja Rosa

499:-

Riley

Ed Tröja Beige

499:-

East West

Howe Tröja Blå

599:-

East West

Howe Tröja Beige

599:-

East West

Howe Tröja Gul

599:-