Alla kategorier
Lacoste

Lacoste Red Polo Shirt Sz M (EU)

395:-

Oscar Jacobson

Oscar Jacobson Long Sleeve Merino Polo Shirt Sz S (EU)

350:-

Berg & Berg

Berg & Berg Grey Polo Shirt Sz L (EU)

295:-

Ralph Lauren

Polo Golf Ralph Lauren Cerise Polo Shirt Sz S (EU)

275:-

Ralph Lauren

Polo Golf Ralph Lauren Green Polo Shirt Sz L (EU)

325:-

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Red Polo Shirt Sz L (EU)

325:-

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Polo Shirt Red/Navy Sz M (EU)

325:-

Disney

Vintage Mickey Mouse T-Shirt Large

369:-

Klädkod

Argyle Collared Knit Sweater XLarge

261:-

Nike

Vintage Nike Shooting Shirt XXLarge

695:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Small

424:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Large

424:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Small

424:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Small

424:-

Lacoste

Lacoste Long Polo XSmall

424:-

Tommy Hilfiger

Vintage Tommy Hilfiger Long Polo XLarge

424:-

Pikétröjor

Pikétröjan liknar i många avseenden en vanlig t-shirt med krage. Förutom kragen är den största skillnaden tyget plagget är sytt i. Pikétröjan förekommer allt som oftast i det något grövre tyget som kallas just piké. Det är ifrån tyget tröjan fått sitt namn.

Piké, tennis eller polo? Namnet är en fråga för sig när det gäller just denna typen av tröja. I Sverige är Piké den vanligaste benämningen men eftersom namnet kommer från tyget piké kan förvirring uppstå då även andra plagg förekommer i piké. Ett annat namn för tröjan är tenniströja eftersom plaggets historia är starkt förknippad med sporten(mer om det längre ner). På engelska benämner man tröjan som ‘’polo shirt’’. Det gör man för att kragen som sitter på kallas polo. Även den benämningen för med sig en del förvirring här hemma då vi vanligen menar en annan typ av tröja när vi säger polo eller polotröja. Det finns många sätt att flå en katt, på samma sätt finns det många sätt att benämna piké, polo eller tenniströjan.

Som nämndes tidigare är pikétröjan starkt förknippad med sporten tennis. Historien säger att den franske tennisspelaren René Lacoste var trött de obekväma kläderna som bars på tennisbanan. Detta var 1920 tal och kläderna som bars var skjorta med uppvikta ärmar, slips och flanellbyxor. För att råda bot på problemet designade Lacoste en vit kortärmad tröja med krage, sydd i tyget piké. Han använde tröjan första gången under U.S open 1926. Året därpå prydde han sin skapelse med en krokodil efter hans smeknamn ‘’the Crocodile’’. Några år senare grundade René Lacoste sitt eget varumärken och resten är historia.