Alla kategorier
Lacoste

Lacoste Polo T-shirt - M

350:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Medium

481:-

Klädkod

Vintage DS Southpole Polo XLarge

427:-

Klädkod

Vintage DS Southpole Polo XLarge

427:-

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Blue Polo Shirt Sz M

375:-

Nike

Vintage Nike Challenge Court Polo Medium

1301:-

Klädkod

Rugby Sweater Large

372:-

Klädkod

Vintage Rugby Sweater Small

372:-

Lacoste

Lacoste Polo T-shirt - M

350:-

Lacoste

Lacoste Polo T-shirt - S

350:-

Nike

Vintage Nike Shooting Shirt XXLarge

645:-

Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Rugby Shirt Large

427:-

Klädkod

Vintage Nike Challenge Court Polo XLarge

1630:-

Lacoste

Vintage Lacoste Long Polo Medium

427:-

Lotto

Vintage Lotto Boris Becker Polo Medium

481:-

Lotto

Vintage Lotto Polo Small

427:-

Pikétröjor

Pikétröjan liknar i många avseenden en vanlig t-shirt med krage. Förutom kragen är den största skillnaden tyget plagget är sytt i. Pikétröjan förekommer allt som oftast i det något grövre tyget som kallas just piké. Det är ifrån tyget tröjan fått sitt namn.

Piké, tennis eller polo? Namnet är en fråga för sig när det gäller just denna typen av tröja. I Sverige är Piké den vanligaste benämningen men eftersom namnet kommer från tyget piké kan förvirring uppstå då även andra plagg förekommer i piké. Ett annat namn för tröjan är tenniströja eftersom plaggets historia är starkt förknippad med sporten(mer om det längre ner). På engelska benämner man tröjan som ‘’polo shirt’’. Det gör man för att kragen som sitter på kallas polo. Även den benämningen för med sig en del förvirring här hemma då vi vanligen menar en annan typ av tröja när vi säger polo eller polotröja. Det finns många sätt att flå en katt, på samma sätt finns det många sätt att benämna piké, polo eller tenniströjan.

Som nämndes tidigare är pikétröjan starkt förknippad med sporten tennis. Historien säger att den franske tennisspelaren René Lacoste var trött de obekväma kläderna som bars på tennisbanan. Detta var 1920 tal och kläderna som bars var skjorta med uppvikta ärmar, slips och flanellbyxor. För att råda bot på problemet designade Lacoste en vit kortärmad tröja med krage, sydd i tyget piké. Han använde tröjan första gången under U.S open 1926. Året därpå prydde han sin skapelse med en krokodil efter hans smeknamn ‘’the Crocodile’’. Några år senare grundade René Lacoste sitt eget varumärken och resten är historia.