Överdelar > Tröjor >

Pikétröjor

36 produkter

Gant

Gant Pikétröja The Original Pique SS Rugger Svart

799:-

Gant

Gant Pikétröja The Original Pique SS Rugger Blå

799:-

Rosewall

No.04 - Pima Cotton Polo - Beige

950:-

Rosewall

No.04 - Pima Cotton Polo - Light Grey

950:-

Rosewall

No.04 - Pima Cotton Polo - Kind of Grey

950:-

Rosewall

No.04 - Pima Cotton Polo - Forrest Green

950:-

Rosewall

No.04 - Pima Cotton Polo - The Navy

950:-

Rosewall

No.06 – Pima Cotton – Short Sleeve Polo – Kind of Grey

592:-

Morris

Morris Piké New Piqué Vit

359:-

Gant

Gant Piké Sunfaded Pique SS Rugger Gul

539:-

Gant

Gant The Original Pique Ss Rugger Piké White

799:-

Lacoste

Lacoste Chemise Col Bord Piké Rosa

999:-

Lacoste

Lacoste Slim Fit Polo Piké Vit

999:-

Lacoste

Lacoste Slim Fit Polo Piké Navy

999:-

Lacoste

L1212

999:-

Rosewall

No.06 – Pima Cotton – Short Sleeve Polo – Beige

592:-

Pikétröjor

Pikétröjan liknar i många avseenden en vanlig t-shirt med krage. Förutom kragen är den största skillnaden tyget plagget är sytt i. Pikétröjan förekommer allt som oftast i det något grövre tyget som kallas just piké. Det är ifrån tyget tröjan fått sitt namn.

Piké, tennis eller polo? Namnet är en fråga för sig när det gäller just denna typen av tröja. I Sverige är Piké den vanligaste benämningen men eftersom namnet kommer från tyget piké kan förvirring uppstå då även andra plagg förekommer i piké. Ett annat namn för tröjan är tenniströja eftersom plaggets historia är starkt förknippad med sporten(mer om det längre ner). På engelska benämner man tröjan som ‘’polo shirt’’. Det gör man för att kragen som sitter på kallas polo. Även den benämningen för med sig en del förvirring här hemma då vi vanligen menar en annan typ av tröja när vi säger polo eller polotröja. Det finns många sätt att flå en katt, på samma sätt finns det många sätt att benämna piké, polo eller tenniströjan.

Som nämndes tidigare är pikétröjan starkt förknippad med sporten tennis. Historien säger att den franske tennisspelaren René Lacoste var trött de obekväma kläderna som bars på tennisbanan. Detta var 1920 tal och kläderna som bars var skjorta med uppvikta ärmar, slips och flanellbyxor. För att råda bot på problemet designade Lacoste en vit kortärmad tröja med krage, sydd i tyget piké. Han använde tröjan första gången under U.S open 1926. Året därpå prydde han sin skapelse med en krokodil efter hans smeknamn ‘’the Crocodile’’. Några år senare grundade René Lacoste sitt eget varumärken och resten är historia.