Överdelar > Tröjor >

Pikétröjor

Pikétröjan liknar i många avseenden en vanlig t-shirt med krage. Förutom kragen är den största skillnaden tyget plagget är sytt i. Pikétröjan förekommer allt som oftast i det något grövre tyget som kallas just piké. Det är ifrån tyget tröjan fått sitt namn.

Piké, tennis eller polo? Namnet är en fråga för sig när det gäller just denna typen av tröja. I Sverige är Piké den vanligaste benämningen men eftersom namnet kommer från tyget piké kan förvirring uppstå då även andra plagg förekommer i piké. Ett annat namn för tröjan är tenniströja eftersom plaggets historia är starkt förknippad med sporten(mer om det längre ner). På engelska benämner man tröjan som ‘’polo shirt’’. Det gör man för att kragen som sitter på kallas polo. Även den benämningen för med sig en del förvirring här hemma då vi vanligen menar en annan typ av tröja när vi säger polo eller polotröja. Det finns många sätt att flå en katt, på samma sätt finns det många sätt att benämna piké, polo eller tenniströjan.

Som nämndes tidigare är pikétröjan starkt förknippad med sporten tennis. Historien säger att den franske tennisspelaren René Lacoste var trött de obekväma kläderna som bars på tennisbanan. Detta var 1920 tal och kläderna som bars var skjorta med uppvikta ärmar, slips och flanellbyxor. För att råda bot på problemet designade Lacoste en vit kortärmad tröja med krage, sydd i tyget piké. Han använde tröjan första gången under U.S open 1926. Året därpå prydde han sin skapelse med en krokodil efter hans smeknamn ‘’the Crocodile’’. Några år senare grundade René Lacoste sitt eget varumärken och resten är historia.

167 produkter

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Rugby Long Sleeve Sweater Tröjor Grey

1899:-

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Short Sleeve Piké Piké Blue

1299:-

Polo Ralph Lauren

Polo Ralph Lauren Rugby Long Sleeve Sweater Tröjor Navy

2399:-

Weekday

Nilo Long Sleeve - Grey

350:-

Weekday

Simon Half Zip Long Sleeve - Black

400:-

Weekday

Nilo Long Sleeve - Green

350:-

Filippa K

Filippa K Pikétröja M. Lycra Polo T-Shirt Blå

749:-

Oas

Oas Terry shirts Grön

899:-

Oas

Oas Terry shirts Vit

899:-

Oas

Oas Terry shirts Blå

899:-

Filippa K

Filippa K Pikétröja M. Lycra Polo T-Shirt Grön

749:-

Weekday

Ron Rugger Sweatshirt - Blue

400:-

Weekday

Ron Rugger Sweatshirt - Grey

400:-

Gant

Gant D1. Striped Chest Heavy Rugger Tröjor Blue

1099:-

Weekday

Freddy Polo Sweater - Beige

500:-

Weekday

Freddy Blocked Polo Sweater - Blue

500:-