Överdelar > Skjortor > Långärmade skjortor >

Oxfordskjortor

7 produkter

Gant

Gant The Oxford Shirt X-Slim Bd Skjortor Blue

999:-

Gant

Gant SKJORTA The Oxford Shirt Slim BD Vit

999:-

Gant

Gant SKJORTA The Oxford Shirt Slim BD Svart

999:-

Les Deux

Les Deux Christoph Oxford Shirt Vit

899:-

Les Deux

Les Deux Christoph Oxford Shirt Blå

899:-

Gant

The Oxford Shirt Reg BD Capri Blue

999:-

Gant

Gant The Oxford Shirt X-Slim Bd Skjortor White

999:-

Oxfordskjortor

Oxfordtyget uppfanns redan på 1800-tal. Skottland låg i framkant inom textilier under denna tiden och ett skotskt väveri tog i början av 1800-talet fram fyra nya typer av tyger. Tygerna fick namn efter de fyra mest populära universiteten för tiden, Cambridge, Harvard, Oxford och Yale. Som historien visat var det bara ett av tygerna som fick fäste.

Till en början syntes skjortor gjorda av oxford främst på engelska hästpolospelare som bar tyget för dess bekvämlighet. De var även hästpolospelarna som först satte knappar vid kragsnibbarna för att hålla kragen på plats under spel. Button-down kragen och oxfordskjortan som vi känner till den idag var född.

På vägen från hästpolo planen till var mans garderob har oxfordskjortan synts på Ivy-league studenter, filmstjärnor och presidenter. Under 1920-talet tog sig skjortan över Atlanten och blev populär bland studenter på Ivy-league universiteten. Senare under 1900-talet har skjortan synt på filmstjärnor som Paul Newman samt den före detta presidenten John F. Kennedy. Med sin imponerande historia är oxfordskjortan en riktigt klassiker som förtjänar sin plats i varje mans garderob.